Latest News

SEVGİNİZİ ARTIRMANIN 55 YOLUSEVGİNİZİ ARTIRMANIN 55 YOLU

SEVGİNİZİ ARTIRMANIN 55 YOLU 1- ONU SEVDİĞİNİZİ VE ONA DEĞER VERDİĞİNİZİ SIK SIK BELLİ EDİN 2- ONA ARA SIRA ÖZEL BİR HEDİYE VERİN 3- BİR ARKADAŞA İHTİYACI OLDUĞUNDA MUTLAKA ONUN YANINDA BULUNUN 4- ONA HER ZAMAN İÇİN VAKİT AYIRIN 5- SIK SIK ONUNLA YÜRÜYÜŞE ÇIKIP KONUŞUN 6- BİRLİKTE YEMEK YEMEK …

Devamı »
14Jan2008

ÇOCUĞUNUZUN ÖZGÜVENİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILACAKLARÇOCUĞUNUZUN ÖZGÜVENİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILACAKLAR

4-ÇOCUĞUNUZUN ÖZGÜVENİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILACAKLAR 1- ONA SIK SIK SÖZ HAKKI VERİN 2- KENDİNİ VE DUYGULARINI ''NE DÜŞÜNÜYORSUN , NASIL HİSSEDİYORSUN'' GİBİ SÖZLERLE ANLAMAYA ÇALIŞIN 3- O KONUŞURKEN ONUN YÜZÜNE BAKIN VE CİDDİYE ALINDIĞINI HİSSETTİRİN 4- ONUN FİKİRLERİNE DEĞER VERDİĞİNİZİ HİSSETTİRİN …

Devamı »
14Jan2008

OKUL BAŞARISI İÇİNOKUL BAŞARISI İÇİN

1- SORUMLULUK DUYGUSUNU ARTIRMAYA ÇALIŞIN 2- YAŞINA UYGUN YAPABİLECEĞİ GÖREVLER VERİN 3- BAŞARILI OLMUŞ KİŞİLERİ ONA SEVDİRİN VE ÖRNEK GÖSTERİN 4- KENDİNE GÜVENMESİNİ SAĞLAYIN 5- OKUL ARKADAŞLARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURMASINI SAĞLAYIN 6- ONDAN YAPAMAYACAĞI ŞEYLERİ İSTEMEYİN 7- ONA YAŞINDAN VE OLDUĞU…

Devamı »
14Jan2008

GELİŞİM SÜRECİGELİŞİM SÜRECİ

0-3 AY GELİŞİM SÜRECİ MOTOR GELİŞİMİ ALGISAL GELİŞİMİ DİL GELİŞİMİ SOSYAL GELİŞİMİ MOTOR GELİŞİMİ ¨ Yeni doğan bebek karnından tutularak havada tutulduğunda başı öne düşer, ¨ Beşikten kaldırıldığında baş desteklenmezse gevşek kalır ve düşer, ¨ Yüzükoyun bırakıldığında başını sağa ya da…

Devamı »
13Jan2008

ÇOCUKLARDA GÖZ KAYMASI- ŞAŞILIKÇOCUKLARDA GÖZ KAYMASI- ŞAŞILIK

ÇOCUKLARDA GÖZ KAYMASI- ŞAŞILIK Şaşılık Nedir? Şaşılık (göz kayması) gözlerin birbirine paralel bakmaması durumudur. Doğuştan olabileceği gibi daha ileri yaşlarda da görülebilir. Gözlerde kayma sürekli olmayabilir, çocuk dikkatle yakın bir nesneye baktığında ya da uykusuz, yorgun, ateşli olduğu zama…

Devamı »
13Jan2008

ÇOCUKLARDA  GÖZ    HASTALIKLARIÇOCUKLARDA GÖZ HASTALIKLARI

ÇOCUKLARDA GÖZ HASTALIKLARI Çocukluk çağında göz sağlığına gösterilecek özen, uzun yıllar bize hizmet edecek olan gözlerimiz için temel taşı niteliğindedir. Anne - baba olarak yavrumuzun gözlerinde dışarıdan bakışımızda dikkatimizi çeken noktaları hekimimizle paylaşmaktan çekinmemeliyiz. Gerçi …

Devamı »
13Jan2008

DİŞLERE GELEN ANİ DARBELER SONUCU OLUŞAN ZARARLARDİŞLERE GELEN ANİ DARBELER SONUCU OLUŞAN ZARARLAR

DİŞLERE GELEN ANİ DARBELER SONUCU OLUŞAN ZARARLAR Çocuklarda özellikle basketbol , voleybol gibi spor faliyetleri sırasında veya düşme nedeniyle oluşan travmalar sonucunda özellikle ön dişler zarar görebilir. Ancak genelde hastalar böyle bir durumda büyük bir kırık oluşur veya ağrı hissederlerse he…

Devamı »
13Jan2008

Parmak Emme, Emzik Emme ve Dişlere EtkileriParmak Emme, Emzik Emme ve Dişlere Etkileri

Parmak Emme, Emzik Emme ve Dişlere Etkileri Soru: Çocuklarda parmak emme,emzik emme, ağızdan soluma, dili dişler arasına getirerek yutkunma gibi bazı kötü alışkanlıklar dişlerin yer değiştirmesine yol açar mı? Cevap: Evet bu gibi alışkanlıklar zamanla ortodontik bozukluklara yol açacaktır.Bu nedenle…

Devamı »
13Jan2008

Dişlerdeki çarpıklıkların (ortodontik bozukluklar) zararlarıDişlerdeki çarpıklıkların (ortodontik bozukluklar) zararları

Dişlerdeki çarpıklıkların (ortodontik bozukluklar) zararları : Genellikle dişlerdeki çarpıklıkların sadece estetik görüntüyü bozduğu düşünülür.Halbuki bunun ağız diş sağlığı üzerinde zararlı etkileri vardır. Öncelikle çiğneme düzeni etkilenir Dişlerin çarpık ve düzensiz olması, yemek birikimine elv…

Devamı »
13Jan2008

Biberon çürüğü nedir?Biberon çürüğü nedir?

Biberon çürüğü nedir? Normal koşullarda süt sıvı bir besin maddesi olduğundan ağızda çok kalmaz ve çürük oluşumuna neden olmaz. Ancak halkımız arasında çocuğun şekerli süt ile doldurulmuş biberonla beslenmesi ve bala veya reçele batırılmış yalancı emziğin uyumadan önce emdirilmesi yaygın bir alışka…

Devamı »
13Jan2008

FİSSÜR ÖRTÜCÜLERFİSSÜR ÖRTÜCÜLER

FİSSÜR ÖRTÜCÜLER Fissur nedir? Çocuklarda diş çürükleri ile oldukça sık karşılaşılır. Diş yüzeylerine yapışan bakteri plakları asit üreterek çürüğe yol açar.Arka dişlerin çiğneyici yüzeylerindeki gelişim olukları “ fissur ” olarak adlandırılır ve bu retantif bölgeler bakteri plağı birikimi için çok …

Devamı »
13Jan2008

Diş çürüklerini önlemek veya en aza indirmek içinDiş çürüklerini önlemek veya en aza indirmek için

Diş çürüklerini önlemek veya en aza indirmek için ne gibi önlemler alınabilir? Ağzımızda 60-70 tür bakteri bulunmaktadır.Araştırmacılar bu bakterilerin gıdalardaki şekerle beslendiğini ve atık ürünler olarak asit ürettiklerini tespit etmişlerdir.Asit dişin minesinin çözünmesine yol açar ve çürüme s…

Devamı »
13Jan2008

Çocuklarda diş temizliğine ne zaman başlanmalıdır?Çocuklarda diş temizliğine ne zaman başlanmalıdır?

Çocuklarda diş temizliğine ne zaman başlanmalıdır? YAŞ UYGULAMA  6 ay Temiz bir tülbent ya da gazlı bez ile sabah ve gece beslenmesi sonrası dişlerin silinmesi, ara beslenme sonrası su içirilmesi 1- 1.5 yaş İlk süt azı dişlerinin sürmesi ile macunsuz fırçalamaya başlanması ( sabah ve gece yatmada…

Devamı »
13Jan2008

Çocukta Diş SağlığıÇocukta Diş Sağlığı

ÇOCUKLARDA DİŞLERİN SÜRME DÖNEMLERİÇocuklarda diş tedavisi sırasında ilk dikkat edilecek nokta dişlenme durumunun saptanmasıdır. Diş sürmesi bakımından çocuk, değişik dönemlerde olabilir: Henüz süt dişlerinin sürmediği dişsiz dönemSüt dişlerinin sürmekte olduğu dönemSüt dişi dizisinin tamamlandığı …

Devamı »
13Jan2008

Pediatrik OrtopediPediatrik Ortopedi

Pediatrik OrtopediPediatrik Ortopedi çocuklarla uğraşır. Bu nedenle, Ortopedi'nin en önemli alt bıranşıdır. Çünkü çocuklarda oluşan ortopedik problemler ilerideki tüm yaşamını etkiler kimi problemler doğuştan vardır, bazıları sonradan ortaya çıkar, hepsinde erken tanı koymak ve zamanında tedavi e…

Devamı »
13Jan2008

BOŞANMA ve ÇOCUKBOŞANMA ve ÇOCUK

BOŞANMA ve ÇOCUKBOŞANMA SEBEPLERİEvlilik, her kurum gibi zaman zaman aksayan yönleri olan bir kurum, bu aksaklıklar giderilemediğinde ise sonuç ne yazık ki boşanmayla noktalanıyor. Evlilik süresince aileye yeni bir birey katıldıysa boşanma daha sancılı oluyor. Evliliğin bitmesine yol açan sebepler ç…

Devamı »
13Jan2008

Çalışan AnnelerÇalışan Anneler

Çalışan AnnelerÇocuklarını çalışarak büyüten anneler bunun yaşamlarındaki en zor şey olduğunu söylerler. Çalışan annelerin bir bölümü ekonomik yetersizlikler nedeniyle çalışmak zorunda oldukları, diğer bir bölümü ise ekonomik bağımsızlıklarını kaybetmemek veya mesleklerinden uzak kalmamak için çalış…

Devamı »
13Jan2008

Çocukta AteşÇocukta Ateş

Ateş ve ÇocuklarYıllar önce, çocuk hekimleri ve anne babalar, ateşi, başlıbaşına bir hastalık olarak ele alırlar, ateşi düşürmek için ellerinden geleni yaparak, bu işlemin sorunu çözeceğini düşünürlerdi. Oysa bugün, çok iyi biliyoruz ki, “ateşi yükseltmek” vücudun enfeksiyonla savaşımı için gerekli …

Devamı »
13Jan2008

Döküntülü HastalıklarDöküntülü Hastalıklar

Döküntülü HastalıklarAnnelerin, günlük bakım sırasında bebeklerinde en kolay farkettikleri değişikliklerden biri ateş, diğeri de döküntüdür. Biz çocuk hekimleri açısından da önemli sayılabilecek bir bulgudur döküntü. Ciddi hastalıların habercisi olabileceği gibi, o gün ilk kez verilen bir gıdanın -y…

Devamı »
13Jan2008
 
Top